tiistai 25. elokuuta 2020

Coko, minä ja Treck tutustumis lenkeillä 25.8.2020

Komea Coko ja..... komea Terck....
Montuilla pysähdys ohimennen. 
Kyllä noista kaverukset tulee. 


Cokosta ei koskaan ota liikaa kuvia. Onni, että on parantunut täysin. 
Tässä Isonevan montulla. 
Kunto kasvaa, vielä on varaa meillä molemmilla!
Aamut ovat komeita. 
 Nyt tuota on mukava päästellä, kun sai vettä kunnolla. 

Treck alkaa tulla tutuksi mukavilla metsä lenkeillä. Kedoilla mukava ajella, Cokokin saa juosta pehmeämmässä maastossa, eikä pyörän vauhti nouse liian kovaksi, kuitenkin polkijallekin tulee kuntoon vaadittavaa rasitusta. 


maanantai 17. elokuuta 2020

Cokolle uusi "vartioitava" 7,8.2020

Treck Marlin 7
 Tällaisella aiomme Cokon kanssa matkustella, enemmän metsissä, kun asfaltilla, vaikka aivan kelpo kovantien pyörä on. 


Pyöräpojista hain yllä näkyvän mankelin. Mukavan näköinen kevyt, ja kevytkulkuinen   Kulkuri kympin jälkeen. Mutta ei kavahda hiekka teitäkään, no kyllä Kulkurillakin pääsi asfaltin ulkopuolellakin. Tulihan käytyä pari pitempää siivua päivän välein, Lja-Kannus-Lja. On kuitenkin suuri ero rullaus ominaisuuksissa. Kymmenen vaihdetta, kuten nykyinen maasto muoti vaatii, ei  pahaa sanottavaa, jää aprikointi, kumpi eturatas, tuolle taka-kiekolle jne....Justokeula on mukavuustekijä, jota ilmankin toimeen olisi tullut, siinä se kuitenkin on. Pyörähän on moolokin kita, kun alkaa selata varuste-nettiä.... Mutta ajelin Palonkankaalla, tuli suuri keksintö kehittely mieleen. Miksi ei laiteta istuimen   tolppaan nosto, ja lasku mekanismia, jota voisi käyttää ajon aikana. Taidanpa hommata ajatukselle patentin. Avasin varustelusivuja,  siellähän oli tarjouksia halvoista ja vähän kalliimmista "hissitolpista" Se siitä patentilla rikastumisesta. Seuraava hankinta on Treck,iin yllätys yllätys, hissitolppa!

sunnuntai 9. elokuuta 2020

Pientä säätöä, ja melkein rikoimme kympin. 9.8.2020

Coko katsoo arvioiden Helkaman mahdollisuuksia pysyä mukana?
Kai Cokon ilme hyväsyy kulkuneuvon....

Hyvä kuntoiluvehe, tuo on. 
Ei mitenkään vakuuttavan näköinen kulma satulassa!

Tässä vähän järkevämpi asento istuimella. Näin  Cokokin tuumailee.

Ajelin aamusella Cokon kanssa vajaa kymmenen kilometrin lenkin mahatavassa aamusäässä. Palon kangasta kiertelin. Olin jo illalla säätänyt istuimen enemmän vaakasuoraan, periaate, ettei asentoa tarvitse muuttaa ajon aikana. Säätö ei pitänytkään, joten poljin vanhalla asetuksella melkein koko reissun. Sen jälkeen kunnon kuusiokolo avain käteen, ja  ruuvi kunnolla kiinni, alkoi asetukset asettua. Cokolla ei näitä huolia ole, kun ravaa pyörän vieressä, varovasti pitää lenkkejä pitentää, ehkä nyt olisi jopa aihetta muutamaan lyhyempään lenkkiin vaikeammalla alustalla, minulle! Kokeilin ja tänään kierrellä ketoja, jotka ovat Cokolle mieluisia, samalla antavat painetta polkimille, että rasituskuorma tasoittuu, Cokon hyväksi. 

 

lauantai 8. elokuuta 2020

Lenkkeilyä ja porkkavahdin uusi rooli. 7.8.2020

Hyvin luonnistuu Helkaman vahtiminen Cokolta.
Meillä kummallakin taisi olla syke hieman koholla...


Aamusumu korosti maisemaa. Ilman suhteen ei mitään toivottavaa. Sellainen kahdeksan kilometrin hiekkatielenkki sopi Cokolle ja minulle hyvin.
Palon kankaan tiet ovat nyt ajettavassa kunnossa. Hevosetkaan eivät ole päässeet sotkimaan raiteita. Eihän Helkama mikään maastopyörä ole, mutta sen selästä pääsee aina jalkamieheksi, kun kova paikka tulee. 
 

keskiviikko 5. elokuuta 2020

Lenkkeilyä ja kasvamisen riemua. 5.8.2020


Harvemmin tulee omaa pytinkiä kuvattua. Tässä nyt on!
Hernepellot ovat kasvamisen mestareita, massaa tulee melkein silmissä, ja herneitä!
Eipä jää luomuperuna häpeään, tasainen lähes roskaton perunamaa. 
Coko porkkavahti, nyt ilman porkkia hätyyttää jo lähtemään. 

Nyt jo isompi vaihde hätyytykselle.

Lenkkejä olemme Cokon kanssa tehneet joka aamu, pieni lonkkahäiriö käski ottamaan pyörän esille. Sehän minulle sopii, mutta on liian rankkaa Cokolle, jos aion siitä itselle kuntoa saada. Ei Coko kakkoseksi jää, toki sovitan vauhdin sen mukaan. Ilmat ovat olleet..... Eihän tästä kesä voi parata, en muista tällaista leppoisaa heinäkuuta ja elokuun alkua koskaan eläneeni. Greettalle terveiset........

L