sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Lenkkeilyä ja Trekillä ja sauvoilla. 28.2.21


Coko siviilissä purkaa puruhaluja.

Trekki päivänvalossa kuvausta varten. Pari lenkkiä takana.


Täysikuu oli vastassa Nutturan mäellä, uhkana seljän takana nouseva aurinko.

Coko tyypillisessä sauvavartio asennossa, sauvat eivät päässeet kuvaan. 

Helmikuun viimeinen viikko oli talvelle tuohoisa. Sää lämpeni torstaina, arvata saattaa urakalla tullut lumi on harvaa hötyä, ensimmäiset lämpimät saivat sen laskeutumaan kymmeniä senttejä. Yöllä pakastaa joten tiet vielä kelpo kunnossa. Pehmenevät päivällä, mutta nykyajan aurat ovat pitäneet enimmät lumet poissa, jakokunnan tie keskeltä sula, samoin Nutturanmäen tie. Olemme Cokon kanssa Trekkeilleetkin pari lenkkiä. Helmikuun viimeisenä päiväna nollakelissä porkkasimme Palon kankaalle ja takaisin. Lietesäiliöllä asti tie lähes sula. Siitä eteenpäin moottorikelkka uraa, mutta uskon, ettei päivällä tähän alustaan ole asiaa, yön kylmyys sen verran kohmettanut, että pääsi asiallisesti kävelelmään. 

 

torstai 25. helmikuuta 2021

NYT ON HELMIKUUN 25 PÄIVÄ. KEVÄÄN MERKKEJÄ

Katto pudotti lumensa parintunnin sisällä auringon noustua.
Kuuset täysin lumettomia.
Kelkan väri alkanut tummua, portaissa pehmeää solskua.
Tiet alkavat tummua. 


Nopeasti vaihtuvat kelit. Alkuviikosta ankaraa lumisadetta, tukki kaikki kulkuväylät. Nyt torstai aamuna aurinko alkoi tehdä ihmeitä säätilan   lämpenemisen ohella. Variksillakin keväin kraakuntasoundi päällä. Leppoisaa ilmaa talven seljän taittuessa. Toivottavasti antaa kunnolla lumelle kyytiä, ennen kuin sitä taas tulee lisää. Lämpötila kahdesta kolmeen plussaa. 
 

lauantai 20. helmikuuta 2021

Nyt on helmikuun 20 päivä 2021

 Kannattaa päivitellä säätietoja näillä keleillä. Onhan tämä edellisiin talviin verrattuna aivan erilainen keskitalvi. Lunta tullut jälleen viimeyönä varmaan lähes kaksikymmentä senttiä, kyllähän sen arvasi kun lauhtui neljännessadasta viidestä seitsemään kahdeksaan asteeseen. Tuuli on mastolta, siis etelän puoleinen. Kumma, että etelästä tuulevaa voi sanoa vinkaksi, rehellinen pohjoinen puhaltaa enemmän kokonaisvaltaisesti. Tätä on vaikea selittää sanoilla, kokemus opettaa äkkiä mistä kyse.  Vähitellen kun takat huom. molemmat takat lämmitetty Valskun kimppuun, maanitella se käyntiin voi lumelle antaa kyytiä. 

keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Nyt on helmikuun 17 päivä 2021

 Kylmänä on jatkunut helmikuu, voisi sanoa, että viisi-kuusikymmen luvun tavallinen talvi! Lenkillä olemme käyneet, kun pakkanen on hieman antanut periksi, eilen aamulla viiden aikaan viisi miinusta, kun tulimme kotiin kaksitoista miinusta. Nyt oli yöllä 28 kylmää. Yksi hyväpuoli. Tuulisia aamuja on ollut vain yksi, jolloin kävimme lenkillä, pakkanen pitänyt tuulet poissa ja talon lämpimänä. 

perjantai 5. helmikuuta 2021

Helmikuun alku kylmän oloista. 4.2.2021


 Esittelen talvea ankeimmillaan. Kuiva pienivinkkanen pakkasilma. Asteet niin miinuksella, ettei lenkille kuin valittuina aamuina. Harvakseen niitäkin on. Mutta aurinko on hiipinyt jo reilun kuukauden korkeammalle päivä päivältä. Aamullakin jo huomaa, iltapäivästä puhumattakaan. Tietää kesää!

maanantai 1. helmikuuta 2021

Helmikuun 1 päivä. 2021

 Sää vaihtelut nopeita. Eilen satoi lunta viitisen senttiä, noin kymmenen pakkasta. Tänään aamulla hieman ripotteli, jonka jälkeen alkoi kylmetä. Nyt on 21 miinusta, vielä kun lisätään jonkinlainen kosteus ilmaan, on ulkona kylmä! Lenkki aamulla meni viiden sentin lumessa, vajaa viisi kilometriä, oli oikein kuormittava reissu.