sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Nyt on huhtikuun 25 päivä, vaihtelevaa keliä mennen tullen. 25.4.21




Lunta tullut yöllä, helposti näkee, mikä on ollut tuulen suunta. Kamera ei kerro, kuinka komea maisema oli. 
 
Porkkavahti muisti heti työnsä. Rauhallisena makoili yöllä sataneessa lumessa. 
Kymmenen senttiä uutta lunta sulan maan päällä, hupanen narina saattelee jokaista askelta, kun suvilumi painautuu kengän alla maata kohti. Cokon kanssa Nutturan mäen niskalla suunnittelemme, josko kallion yli, kasitietä takaisin! Coko ei olle ollut kuin pari kertaa kasilla kävelyllä, eikä se ollut mitään mukavaa kuultavaa, kun halusi seurata, mtta ei oikein tiennyt miten. Nyt on pallo! Jos se toimii koiran rauhoittajana. Ilmat ovat olleet muutaman päivän retusia, eilenkin kylmä pohjoistuuli, ja yöllä sitten rankka lumi sade. Kävely ei ollut kuitenkaan raskasta, ja matka taittui. Kallion yli hyvää vauhtia, kasilla Coko kiinni, ja heureka, niin oli koira kuin ajatus. Erittäin hyvillä mielin päätimme kuuden kilometrin lenkin kahdeksan aikoihin. 
Kasitie oli mielestäni Cokolta loisto suoritus, autot pakkas heittämään loskaa päälle, mutta tuo koira ei korviaan lotkauttanut. Kun päästin irti, muistutti paljon Hallin hallintaa, Cokosta, jos jostakin voi sanoa, "koira on välittömästi kytkettävissä!" 

lauantai 17. huhtikuuta 2021

Kuvassa kolmenlaista tienpintaa, toki pikipinta vielä neljäs. 17.4.21.

Coko pallonsa kanssa Palon  kankaalla.


Otsikko kertoo kolmenlaisesta tien pinnasta?


Nouseva aurinko valaisee "puupeltoa" Arrgghhhh...



 Tienpintaa löytyi, sulaa, jäätä, lunta! Tuolta sitä vain on tultu!

Huhtikuun 17 lauantai aamuna polkaisimme Cokon kanssa lenkille. Muutama aste pakkasta, taivas täysin pilvetön, aurinko nousemassa, tyyni, mitä olisi vielä voinut lenkiikeliksi toivoa? Ei mitään. Ajelin vajaa seitsemän kilometriä vaihtelevassa maastossa, pikitiestä hankikantoon. Trekki alkaa tulla tutuksi, ja käteen--- jalkaa sopivaksi. Nastarenkaat vielä ehdottomat, ne ovat täysin pitävät, ei niin pahaa paikkaa, että renkaista kiinni. Tosin vaihtuvat kolmaskymmenes päivä kesärenkaisiin, ehkä kelitkin vaihtuneet joka paikassa kesäkeleiksi. Nyt vielä nastaregasta tarvitaan. Coko nauttii pallonsa kanssa hölkkäillä pyörän lähettyvillä, on meillä mukvavaa liikuskella lähi maisemissa. 

sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Lenkillä Cokon kanssa, Holla, Houraati, Alanevan monttu. 11.4.21



Cokon tekisi mieli uimaan. 


Harmittaako?

Uhkarohkeille pilkkijöille hvyä alusta. 


Ei näköjään malttanut Cokokaan, kokeilla. Totteli onneksi.


Tähän väliin pääsiäiskokosta kuva, valitettavasti jo poltetusta.



Tulvat uhkaavat Houraatinmäen huvila asutusta. 

 

Nyt Cokokin pysytteli kuivalla maalla. 

Huhtikuun alkuopäivät varsinkin aamut ovat olleet oivallisia lenkkien kannalta. Yöllä viisi, jopa viisitoista astetta  pakkasta,  päivät aurinko sulattanut. Huhtikuun yhdestoista aamu, lähes täydellinen hankikanto, kun hieman valitsi reittejä metsässäkin. Aukeilla, jos lumirippeitä täydellinen rautahanki keli. Muutenkin maa sopivan kohmeessa. Eipä parempia kevätlenkki ilmoja voi toivoa. 
Lexin ja Maxin ammaamisen ohella olemme Cokon kanssa kierrelleet kävellen tuttuja lähireittejä, kovan lumitalven jälkeen mahdollisuudet avautuivat lähes rajattomaan liikkumiseen. Hiihtokelin Rajakalliolla alkavat olla vähissä, on isoja sulakohtia kalliolla ja Palon kankaalla. Mutta kyllä vielä suksibaanojakin riittää.