keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Humu kantaa, ja Osku peesaa

Osku verryttelee...
Tämä on järjestys meillä.
Mitä Humu edellä, sitä Osku perässä.
Päin puuta!
Askel alkaa painaa.
Oskulla jo epätoivoiset hetket.
Mitä tuli taas tehtyä?
Niin mitä?

3 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Nuo koirat vaikuttavat kyllä niin erilaisen oloisilta, tiedä sitten ovatko oikeasti. Osku vaikuttaa semmoiselta iloiselta höntsäilijältä, kun Humu taas on tiukka pomo. Toisessa kuvassa ero näyttää jokseenkin korostuneen...

Gretsch kirjoitti...

Ovat erilaisia, Humu on neuroottinen vallasta kiinni pitävä pomo, tosikko.
Osku raikulipoikamainen, mutta koko ajan pitää pientä jännitystä yllä, ettei Hummalla olisi liian helppoa.

Mutta vielä suurempi kummastus on siinä, kuinka paljon koulutus vaikuttaa saksanpaimenkoiraan. Oskulla ei ole mitään järjestelmällistä peruskoulutusta takana, ja kyllä poika osaa lintsata, ja on sitkeä siinä hommassa. Joten kannattaa se peruskoulutus suorittaa, ainakin...

Olli kirjoitti...

Olisit jättänyt Humun kouluttamatta, niin voisi olla melkoista rallia lintsarin perässä ympäri Lohtajan, kenties koko Kokkolan.

Kasvattajan koiratuntemus, niin isän ja emän linjojen kuin pennuista nähtävien ja ennustettavien ominaisuuksien suhteen, ja tämän asiantuntemuksen edelleen jakaminen ovat varmasti suureksi avuksi koulutuksen suunnittelemisessa ja toteuttamisessa.

Tiukka ja dominoivaan pyrkivä nuori koira vaatii kuitenkin aivan erilaisen otteen jo pelkästään arjessa kuin mielistelevä, rauhallinen ja hieman pehmeä koira.