sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pientä päivitystä.

Ettei tämä blogi aivan unohtuisi, Tummusta kuva vasta sataneella lumella. Tummu on "noin metrin päässä koira".  Se muuttaa huonetta minun mukana, on kuin varjo rinnalla. Kai se katsoo, että tuon ukon perään on katsottava. Humu on kai todennut asian jo toivottomaksi, ei niin tarkkaan vartio.

torstai 27. helmikuuta 2014

Persoona Traineri

 Rättiväsynyt Tummu.
Eipä Humukaan sen virkumpi.

Tummu ja Humu ovat saaneet henkilökohtaista valmennusta liikunnan saralla. Valmentajana väsymätön Osku! Kuulin kyllä, että Oskarikin olisi naatti kun kotiin pääsee. Koirien ohjelma on sellainen, että Osku ja Tummu treenaavat aamupäivän, Humu ja Tummu iltapäivän. Ja todelliset irrottelut tapahtuu, kun kaikki kolme ovat liikenteessä. Outo ilmiö pisti silmääni. Kun Tummu ja Osku tai Tummu ja Humu ovat ulkona, näyttä Tummu olevan pomo? Mutta kun kaikki ovat ulkona, alkaa Oskun ja Humun tavanomainen keskustelu jota joku voisi luulla hirveäksi rähinäksi, (jota se onkin) Tummu ei osaa kohdistaa rähinän kohdetta jompaan kumpaan urokseen, vaan luulee, että sille rähistään. Tämä aiheuttaa usein sen, että Tummu menee seisomaan keskelle peltoa, josta kuikuilee poikien touhuja!

lauantai 8. helmikuuta 2014

SPU JEPPE 42 v.

Neljäkymmentä kaksi vuotta sitten syntyi saksanpaimenkoira uros Jeppe. Koira sai heti kutsumanimen Halli. Halli oli ensimmäinen rotukoira meidän tilalla.  Kolmivuotiaaksi eli kuin pellossa, sen jälkeen pientä koulutus puuhastelua, niin että siitä tuli oiken mukava ja tottelevainen koira. Aina silloin tällöin kehtasi tottistella maksimipisteet joko tokossa tai pk-tottelevaisuudessa. Maaston puolella ohjaaja saa katsoa peiliin, YK-ssa (etsintäkoe) Halli saavutti tuloksiakin, mutta poika Kokojoe tuli sitten kuvioihin mukaan, Halli sai jäädä enemmän hupikoiraksi.
 Miksi Halli tuossa pysyy? Koska sille oli sanottu, että nyt otetaan kuva. Koirahan oli minun, mutta Kaija tottisteli sillä Haukkulassa pienen aamutreenin jälkeen 98.5 pistettä. Toki jäi Hallin maksimista 1.5p.
 Kokojoe, Hallin poika tuli taloon viisiviikkoisena! (kuvassa) Kasvattajalle sattuneen traagisen onnettomuuden seurauksena.

Kokojoe oli parina ensimmäisenä vuotena lähes mahdoton hallittava, kova, vilkas, fyysinen ja erittäin utelias pakkaus. Voi sanoa, kultakimpale. 

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Noin vuosi sitten.

 Näyttäis, että Petra on valjakko-ajelulla?
Salaa koulutellut vetokoiria?