perjantai 28. joulukuuta 2018

Vuosi jolloin Coko täyttää kolme vuotta. 28.12.2018

Kuvastakin näkee, ettei Coko ole niin varma mitä tulee tehtyä vuonna kaksituhatta yhdeksäntoista!

Voisinhan hieman auttaa, Cokolla kommunikaatio perustuu enemmän sen hetken realiteetteihin. Muutos on jo se, että me molemmat vanhenemme. Cokosta tulee aikuinen uroskoira, meikäläinen menee vääjäämättä alamäkeä, välillä voi itse hieman laskua hillitä, mutta ajan kululle ei voi mitään.
  Cokosta ja sen kanssa puuhastelusta oli kuitenkin kysymys.
 Ehkä ulospäin näkyvin muutos on meidän eriytyminen omaksi hyväksi tiimiksi, Pahat saavat jäädä, siinä ohessa loppuu löysä neljän hengen tiimi. Aikansa kutakin.
Ehkä tämä uusi alku saa motiivin jälleen nousemaan, vie meidät kedoille ja pelloille heti keväästä asti. Jos kaikki lähtee rullaamaan ja kun lähtee, se pakollinen bh tulee suoritettua aikanaan. 
Kuitenkin klassinen tottiskoulutus on Cokon ja minun kohdalla ohi. Coko saa keskittyä tekemään sille mielekkäitä hommia, etsimään esineitä, olivat ne sitten peltojäljen päällä, tai muuten jossain piilossa.
Kaikkein tärkein tehtävä on oppia ymmärtämään edes hiukkasen tuota koiraa, voi olla, että sen pääkopassa on samanlaisia ajatuksia meikäläisestä. No eipäs inhimillistetä.
Vaikka emme mitään tavoittelisikaan, jo Cokon läsnäolo, sen hommien seuraileminen ja yhteistyö Cokon kanssa riittää minulle, riittää oikein hyvin!

maanantai 24. joulukuuta 2018

Tilinpäätös tämän hetken Cokosta. 24.12.2018

Coko, komea koira, räjähtävän voimakas, vähän pelottava, hellyttävä, haluaa totella kaikella sen tietämyksellä, ei halua tehdä virheitä. Joskus keittää yli, mutta lauhtuu nopeasti, luotettava, rehellisyyden perikuva, koira, jota ei tarvitse kouluttaa, tasa-arvoinen kaveri, joka kuitenkin tietää paikkansa. Ei sisällä huonoja ominaisuuksia!

tiistai 11. joulukuuta 2018

PAHAA UNTAKO VAIN? 11.12.2018


Tällaisen sepustuksen löysin vanhojen Pahojen aktiivi ajoilta, koetoimitsija kurssi (epävirallinen)

   PIELEEN

Kaksi jäljentekijää sairastunut yöllä vatsatautiin. Jäljellä olevat terveet haukkovat jo valmiiksi henkeä. Tiedossa hikinen urakka.
Kilpailusihteeri unohtaa koepaperit ja numerolaput miehensä autoon, joka menossa sorsastamaan Hailuotoon. Onneksi on kännykät.
Metsästysseuran kenneljaoston sihteeri ilmoittaa Himangan ajokokeiden varamaaston Houraatissa tulevan käyttöön. Siellä ovat avoimen luokan jäljet.
Kisojen ylitoimitsija ja voi ykkösen jäljentekijä kolaroivat lievästi voi kakkosen janan kohdalla.
Kaksi ajokoiraa ajaa jäniksen alokasluokan janojen poikki. Sade alkaa kuusineljäkymmentäviisi. 
Kenttämestarilta hukkuu panosrasia hakiessaan pudonnutta starttipistoolia kentän laidan ruohikosta.
Toimistoon ilmoittautuu kolme täysin outoa koiranohjaajaa koirineen avoimeen luokkaan maksukuitit mukana.
Ylitoimitsija alkaa tuntea outoa viehtymystä tukeviin puun oksiin.
Kello 8.30 saapuu sihteerin mies paperit ja numerolaput mukanaan. Kello 8.35 Metsästysseuran Kenneljaoston sihteeri ilmoittaa, että Himangan ajokokeiden Houraatin maastoon arvottu ajokoira ammuttu hirvenä klo 7.50. Avoimen luokan maasto on vapaa.
Klo 8.40 sade huuhtoo kahden ajokoiran ja yhden jäniksen jäljet alo luokan janoilta.
Klo 8.45 Ylitoimitsijan ja voi ykkösen jäljentekijän autojen joustopuskurit palautuvat ennalleen.
Klo 8.50 Lieasta  karannut kylärakki löytää kenttämestarin aseen ja panokset kentän laidan ruohikosta, koira ehti purra vain pistoolin muoviperän huonoon kuntoon. Panoksia ehti niellä vain neljä kappaletta. Ylitoimitsija ei katsele enää puita...
Kisat voivat alkaa!

tiistai 4. joulukuuta 2018

Palkkioista jälleen 4.12.2018

Pitkäaikaisten empiiristen tutkimusten perusteella voin julkistaa tuloksista seuraavaa: Koiran palkkaaminen ruualla on taiteen laji, jonka harva hallitsee! En tarkoita etteikö kädet liiku, ja naksu naksu! Mutta mikä mättää? Koira ei ota näköjään "luonnollisesti" ohjaajan kädestä sitä herkkua! Tähän perustuen pitäisi ehkä opettaa ottamaan lennosta?! Humu runsaalla saalisvietillä varustettuna toimi aika hyvin kädestäkin ottajana, mutta Coko, kun Hän haluaisi tehoa siihen ottamiseen joutuisikin kääntämään pikkiriikkisen aggren puolelle, eikä tämä käy meidän kummankaan kulttuuriin. Olenkin huomannut, että Coko "helpottuu" silmin nähden, kun saa ottaa palkan vaikkapa maasta! Monta "mikäs nyt mättää" tilannetta voi välttää, kun seuraa tarkasti koiran "mikro" käyttäytymistä, joka voi olla sen kallon sisällä "makro" mitoissa olevaa toimintaa.... Kuisti juttu herätti kirjoittamaan tämän, se on malli esimerkki edellä kerrotusta.