lauantai 15. joulukuuta 2007

Ohjaajan tyhmyydestä sakotetaan

15.06.2007

Tuon noudon korjausprojektin aikana suhteemme Humun kanssa on saanut aivan uusia ulottuvuuksia.
Kun yksi suuri stressitekijä on poissa koiran ja minun elämästä, vaikuttaa se melkein kaikkeen muuhunkin meidän keskinäisessä käyttäytymisessä.
Koiranlukutaito: Tavattoman helposti eksymme lukemaan esim. kapulaa purevan koiran käytöstä: ”Siinäpäs viriili, taistelutahtoinen koira”. Jeps, näinhän voi olla, mutta paljon voi olla myös pielessä.
Tarkemmin kun katsoo, koira yrittää jokaisella solullaan viestittää, ettei kaikki ole kohdallaan.
Se, mitä sen päässä myllää voi olla täyttä kaaosta.
Suurin syy miksi esim. Humu puri kapulaa, oli se, ettei koira tiennyt mikä on oikein! Toki sitä tuli äyskittyä ”ei pure! Hyi, ei pure!” koiran kiehuessa kapulan kanssa tuossa edessä.
Mitähän se auttoi? Tietenkin koira ajatteli: Nyt äijä sanoi: ” Älä sinä Evergrey`s Manota pure sitä noutokapulaa, säännöissä kielletään kapulan pureskelu, siitä menee pisteitä, oho olimpas minä typerä”…
Onneksi koira on sopeutuvainen eläin, ja ymmärtää korjata ohjaajansa virheet, kun sille tehdään selväksi, mistä on kysymys.
No ei tietenkään niin, että luetaan sille sääntökirjaa, samalla kun katsellaan televisiosta kotikatuja tai salaisia lehmiä. Eihän koira voi silloin keskittyä, kun on muuta tekemistä.
Selväksi tekeminen on pitkähkö prosessi, vaatii toistoja toistojen perään. Ja sitten vasta niitä toistoja tarvitaan, kun homma alkaa pelittää. saarnasi vk

Ei kommentteja: