sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Sadonkorjuuta


(foto: Päivikki Puutio-Ojala)


Humu kuuntelee arvostelua. "Miten meni?"


Tottisharjoitus
19.12.2007
klo: 09.30 .
lämpötila +-1 astetta
Pahojen kenttä
Harjoituksen kesto 11
Harjoituksen tarkoitus: Työskentely superhäiriön alla
Varusteet: koulutusliivit makupalat

Otin muutaman seuraamiskuvion, Humu kävi pilvien yläpuolisilla kierroksilla.
Joten tästä oli hyvä jatkaa sitten hyper testaukseen. Kapula postilaatikosta, ja koiran kanssa kentälle.
Vietti hipoi tähtiä. Nouto oli kiivun verran parantunut viimeisestä superhäiriö tilanteesta. Mutta työsarkaa riittää. Muutama huomiokin tuli tehtyä, joita nyt mukava sulatella joulun aikana.


Valmistautuminen harj.
Kentälle meno 7.0
Koossa pysyminen 7.0
kojoottikontakti 8.0
jättöliikkeet
ist: 9
maahan luokse.
seisominen
noudot 7.0
seuraamisen tiiviys 9.5
keskittymiskyky 7.0
yhteistyö 7.0
läheisyyden tunne 7.5


Tottisharjoitus
17.12.2007
klo: 12.00 .
lämpötila +- 0 astetta
Pahojen kenttä
Harjoituksen kesto 21
Harjoituksen tarkoitus: Seuraamisen ja noudon kestävyydestä
Varusteet: Ei koulutusvarusteita.
Ilman palkkiota suoritettuja seuraamisia ja noutoja.
Osku jäi autoon. Vein koiran vapaana kentällä. Siellä sivulle, ja n. 5 minuutin seuraaminen, johon kuului myös ipo kuvio kaksi kertaa. Muuten siksakkia, ”henkilöryhmä” pyöritystä, pysähtymisiä, paikalla käännöksiä jne… Otinhan vielä yhden liikk. istumisenkin.
Noutoja otin tasamaalla n. 20 kpl. Tokotelineen yli hyppynoutoja n. 10 kpl.
Arvostelu: Seuraaminen pysyi koossa koko ajan. Provosoin koiraa autoa kohti mentäessä, ei mennyt lankaan. Provosoin myös eteen kehoituksella, en tietenkään käskyllä. Kuumeni kyllä mutta pysyi hyvin koossa. Käännökset tiiviitä, nopeita. Istumiset suoria ja nopeita. En erityisemmin markkeerannut pysähtymisiä. Plussaa kuitenkin nopeat istumiset. Plussaa myös tuo provosoinnin sietäminen. Liikkeestä ist. oli todella nopea. Odotti rauhallisesti.
Noudoissa ei purrut. Vietti kävi korkealla muutaman kerran. Hypyt olivat hyviä, ja noudot niissäkin koottuja.



Valmistautuminen harj.
Kentälle meno 9.0
Koossa pysyminen 9.0
kojoottikontakti 9.0
jättöliikkeet 10
ist: 10
maahan luokse.
seisominen
noudot 9.5
seuraamisen tiiviys 10
keskittymiskyky 9.5
yhteistyö 9.0
läheisyyden tunne 9.5


VÄLITILINPÄÄTÖS
17.12.2007

Nyt olen ottanut tottisharjoituksia 24 kpl noin puolentoista kuukauden aikana. Ehkä yhtä paljon, kun viimeisen kolmenvuoden aikana yhteensä! Noutoharjoituksissa on seuraavana 28 harjoitus.
Miksi?
Jos olisin mennyt kisoihin Humun kanssa normaalilla, treeni kuukaudessa, systeemillä olisi sieltä kuitenkin se pakollinen 85-95 p voinut hyvällä tuurilla tulla.
Energiaa siihen kilpailusuoritukseen olisi kuitenkin kulunut enemmän kuin näissä kahdessakymmenessä neljässä harj. yhteensä. Ja kun energia pumpataan ulos tämän ikäisestä niin nopeassa tahdissa, se käy hmm… ainakin pumpun päälle??? Puhumattakaan kallonsisäisestä myrskystä!!
Notta jatketaan samalla fiilingillä. Kaverit ovat kaikonneet kentältä. Sunn. olimme Humman kanssa aivan kahestaan.



Tottisharjoitus
16.12.2007
klo: 11.00 .
lämpötila +- 0 astetta
Pahojen kenttä
Harjoituksen kesto 28
Harjoituksen tarkoitus: Testi.
Varusteet: koulutusliivit Makupalat: Molemmissa taskuissa

Päätin testata missä vaiheessa koulutus nyt on.
Kentälle taluttimessa. Irroitin taluttimen. Hetken henkeä vedettyämme otin koeseuraamisen. Liik. istumisen, maahan menon, luoksetulon, seisomisen. Noudot. Eteenmenoa en ottanut.
Seuraaminen on tiivistä, tarjoaa muutaman kerran malinoista. Palkkaan kun liike päättynyt. A-este oli tavattoman liukas. Ei haitannut ylösmenoa, mutta alastulossa tassut eivät pitäneet jarrutuksessa. Humulla ei kuitenkaan vaikeuksia. Kokeen jälkeen otin vielä kevyellä kapulalla n. 10 noutoa, ja kahdenkilon samoin. (seisomisesta en ottanut luoksetuloa.)
Arvostelu: Seuraaminen. Tiivistä, paikka pysyi hyvin. Hyvät käännökset, suorat istumiset. Erittäinhyvä / erinomainen. Liik.ist. Nopea odotti rauhallisesti. Erinomainen. Maahan meno, saisi olla vieläkin nop. Erittäin hyvä. Luoksetulo suora, ei törmännyt, nop. sivu. Erinomainen. Seisominen nappi. Erinomainen. Tasamaanouto Erinomainen. Hyppynouto. Erinomainen. A-este. Erinomainen.
Kohtuullinen lopputulos olisi tullut, jos noin tekisi kisassa. Parantamisen aihetta on: Liikkeitten välillä vietin hallinta. Maahanmenon nopeus.

Valmistautuminen harj.
Kentälle meno 9.0
Koossa pysyminen 9.0
kojoottikontakti 9.0
jättöliikkeet 9.5
ist: 10
maahan luokse. 9.0
seisominen 10
noudot 10
seuraamisen tiiviys 10
keskittymiskyky 9.0
yhteistyö 9.0
läheisyyden tunne 9.0

Kommentti:
Kuten pisteissä näkyy, tekniikka alkaa olla hallinnassa. Työtä on tehtävä liikkeitten välillä tapahtuvan vietin nousun kanssa. Saada se tasapainoon. Noudossa tapahtuu nyt selvä koulutuksella saatu ”patoutuma”. Koiran vietti on korkealla heiton, ja haua aikana. Edessä istuessa se hmm.. patoaa itsensä rauhoittumaan?? Koska sivulle meno tapahtuu taasen räjähtämällä. Uskon, että Humu kestää tällaisen järjestelyn. Harjoituksissa koiran on saatava rauha edessä istuessa, mutta ”tositilanteessa” se ei onnistu, vaan koira joutuu patoamalla olemaan rauhassa, purematta.
Tämä ilmeni selvimmin, kun heitin kahdenkilon kapulaa koiran ollessa vapaana, vietti korkealle. Kaikesta näki, että vaati koiralta suuria ponnistuksia saada koottua itsensä eteen istumaan, ja pitämään kapula korrektisti suussa.
Tähän olemme pyrkineet. Ei mitään järkeä laskea viettitaso niin alas, että ”matkalaukku” hakee kapulan, tuo eteen, nukahtaa siihen, luovuttaa ja kömpii hitaasti sivulle.
EXTRA: Harjoituksen jälkeen annoin Humulle narupallon. Jota se tuuletteli viitisen minuuttia. Sitten autoon, vietti korkealla. ENSI KERRALLA TARKKAILU PÄÄLLE, OLIKO HYÖTYÄ, TAI HAITTAA?????ps. Kenttä oli loistavassa kunnossa!

1 kommentti:

Sirpa A kirjoitti...

Hei VK, laita vaikka sähköpostistse kikkakolmoset, joilla sait Humun patoamaan edessä. Tätä olen hakenut koko viime talven onnistumatta siinä!

T. SA + Peco