tiistai 15. tammikuuta 2019

Koira haluaa sitä, mihin se on tottunut.15.1.2019

Tämä facebookin profiili sopii hyvin kuvaamaan Cokon luonnetta.

 Aluksi pieniä esimerkkejä.   Aikoinaan käytiin polemiikkia sisähäkkien sopivuudesta koiraeläinten pitoon. Taisipa joku idealisti ehdottaa jopa käyttökieltoa niille.
No tuo ei kuulu asiaan.
Cokolla on käytössä sisähäkki, johon se saa mennä, josta saa tulla. Joskus, kun ei ole sopivaa ottaa koiraa mukaan esimerkiksi kauppareissulle, (harvoin) jätän Cokon häkkiin. Tälloin tietenkin suljen veräjän. Nyt voisi häkin kieltäjät vääntää pienen tipan silmäkulmaansa tai kiristellä hampaita pyhässä raivossa. Siitä vain.
No niin hypätään otsikkoon. Tulen kotiin, Coko hyppii ja tempoo häkissä hysteerisenä, vailla mitään kontrollia, haluten äkkiä, äkkiä ulos...... Ai jaa? Tulen kotiin, Coko vetää puolisikeitä unia häkissä, aukaisee toista silmäänsä raolleen, jatkaa unia.  Parilla napulla houkuttelen ulos. Kumpi noista vastaanotoista on se mitä tapahtuu?
 Vieläkään emme ole tarinan tarkoituksessa! Coko nuuskiin paikat, toinko mitään muita, ehkäpä koiran hajuja kiinteistöön, kun tämä rituaali on tehty, katoaa "isäntäänsä kaipaava" koira, arvata saattaa, takaisin häkkiin!

Kun haimme Cokon Jyväskylän Vaajakoskelta,  pentu laittoi heti nukkumaan auton perällä olevaan häkkiin. Kun lähdemme autolla vaikka tänään pihasta, Coko laittaa itsensä nukkumaan samaan häkkiin, herää kun sammutan auton moottorin joko kylällä tai kotona.
Koomisin on Cokon yöpaikka. Se on ensimmäisistä öistä lähtien nukkunut sängyn vieressä ruskealla patjallaan. Luulisi jo aika koiran haluavan oman huoneen, kun siihen mahdollisuus,  eihän meillä ole ovet kiinni öisin, paitsi ulos. Sillä olisi mahdollisuus valita paikkansa koko talosta, mutta ei kelpaa.Ahdas soppi seinän ja sängyn välissä on Cokon paikka.
Edellisessä päivityksessä ihmettelin  komean luun kelpaamattomuutta Cokolle? Luulin, ettei maku miellytä, ettei se osaa kaluta sitä jne...
Coko on tottunut siihen, ettei sisällä kalulta mitään, ei kenkiä ei tuolinjalkoja ei Gretch kitaraa ei Music Mania, ei mitään. Miksi sen pitäisi yhtä äkkiä kaluamaan tuollaista vähän sotkuista luuta vasta imuroidulla lattialla? En ole vielä viennyt luuta ulos, lupaan päivittää tänne miten analyysini kävi. Uskon, etten ole väärässä, ja luu saa kyytiä!

Noniin, pitihän sitän nyt kokeilla, ja luu todella sai kyytiä. Pitääpä huomenna yrittää kännykkäkameralla saada koira ja luu samaan kuvaan, vauhti vain on ongelma!


Ei kommentteja: