lauantai 11. lokakuuta 2008

Mietteitä Dognessìn tokosta

Hallin lattia oli mainio. Koirien tassut pitivät hyvin, ainut negatiivinen puoli oli kapulaa heitettäessä sen äkkipyssäys, jos tuli sopivassa kulmassa mattoon. Evl,ssä Mari sai kolmannen ykkösen, ja koirasta tuli tokovalio. Onnittelut!
Yllättävän herkiksi heittätyivät muut evl,n ja voittajaluokan koirat.
Jopa tuloksen saaminen tuntui ylitsepääsemättömältä?
Avoimessa luokassa oli muutama varma suorittaja. Aapa teki kolmannen ykkösen, ja nousi voittajaluokkaan, onnittelut!
Alokasluokan koirien taso oli hyvä. Voittajaksi tuli meidän kenttäläinen Tarja, joka peittosi äitinsä! yhdellätoista pisteellä. Toki koirat pääosissa. Tarjan koiralle tk ykkönen. Onnittelut!
Näiden noutajien suorituksia oli helppo arvostella, ohjaajat tekivät sääntöjen mukaisen ohjauksen, ei mitään turhia virittelyjä liikkeitten välissä. Antoivat koirien "levätä" nämä muutamat sekunnit hyvässä tilassa.
Käpsylle nostan hattua, Tarmo on energinen koira, joka joutuu työskentelemään puolella kaasulla näissä pienissä kehäympyröissä. Ja kuitenkin koira on hallinnassa. Hyvä Käpsy, ja onnittelut tk ykkösestä!
Marjalla jäi ykkönen harmittavan muutaman pisteen päähän.
Koira on erikoinen on-off tyyppinen. Kun ohjaaja saa katkaisijan pysymään koko kokeen ajan on asennossa tulos on komeaa. Todella koira, jossa on kapasiteettia, eikä tämän katkaisijan auki pysyminen vie enää pitkää aikaa.
Parin koiran kohdalla herätti levottomuutta koirien paineen purku ohjaajiin. Tällainen tilanne vaatisi nopeita korjaustoimenpiteitä. Toisen koiran suorituksen jouduin keskeyttämään. Eivät olleet meidän koiria.
Kannattaa käyttää hyödyksi kokeesta saatu informaatio seuraavia koulutus sessioita suunniteltaessa, ettei tule tehtyä turhaa työtä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mä mietein tossa et olikos Tarmo nyt siinä sidotussa tilanteessa niiden liikkeiden välillä ku mun mielestä (ja pisteiden valossa) se teki paremmin ja paremmin loppuun päin mennessä. seuraamiset oli mitä oli mut miten mä voisin saada sen saman fiiliksen niihin kanssa? ku noita muita liikkeitä tekee tuntuu et se saa jo osittain palkan pelkästään siitä että tehdään jotain uutta... oonko mä ihan hakoteillä?

Gretsch kirjoitti...

Oli hyvinkin. Seuraamiseen et saanut kuunnon keskittymistä aikaseksi. Koira pääsi kuikuilemaan heti siinä alussa. Ja silloin on vaikea enää korjata asiaa. Mutta yllättävää, että siinä missä oli yleisöä, koira pelas kuin kello.
Eikai ne agi telineet häirinneet kehän päädyssä, kun sinne kuikuili?
Seuraamisen lähtöjä kannattaa harjoitella paljon, häiriöissä ja häiriöttömässä tilassa, etenkin,kun avomessa ei ole taluttimessa seuraamista.
Mutta kootussa oli Tarmo seuraamisen jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

voi hyvinki olla et ne häirtti ku viimeks vähän leikittiin ja hypittii yms niitä esteitä. jotenkin jännä ku just ennen kehään tuloa se oli tosi hyvän tuntunen ja seuras kivasti ja sit putos ku lehmän häntä ku piti seuraamiset alottaa.. piti kuvata se videolle ja aira oli yrittänykkin mut ku illalal sitä aloin kattomaan ei siel ollukkaan mitään :( olis ollu kiva kattoo videoltakin se ja funsia tarkemmin...