tiistai 26. tammikuuta 2016

Älä kuule, älä näe. 26.1.2016

Oskupoika tuli Petran kanssa kylään pitkästä aikaa. Kanit ovat vieneet osan Oskun kyläreissuista itselleen.
Mutta nyt oli mustan miehen vuoro. Täällä odotti innokkaana kodinvaltias Humu!
Kaksi todella dominoivaa urosta odottivat innokkaina kohtaamista.  Näissä koirissa olen totetuttanut - älä kuule, älä näe, - oppia lähes sata porsenttisesti. Silloin kun siitä lipsuin, parikertaa tulikin aivan kunnon konflikti. Tälla taustalla voisi ajatella, parempi kuin pitää parintuuman paksuisen oven noiden välissä kiinni, ja lujasti.
Ei sinne päinkään, Osku tupaan, pakolliset maton kokoamisrituaalit, pieni rauhoittuminen, Humu pesuhuoneesta vapaaksi. Sitten vain katselemaan televisiota, kuin ei mitään kummaa olisi tapahtumassa, eikä olekaan. Parit murahdukset tervehdyksinä, aivan varmasti kumpikin siinävaiheessa katseli silmäkulmasta, eikö kukaan tule neuvomaan miten pitää kohdata toinen uros. Ei tullut, kymmenen minuuttia, siinä jo keski-iän ylittäneet susikoirat lepäilivät tyytyväisinä melkein selät kiinni toisissaan.
Voi olla, ettei tämä kaikkiin tapauksiin sovi, useimpiin kumminkin.
Sellaisille uhoajille, (ihmisuhoajille) jotka sanovat: "minä kyllä puutun jos koirat vähääkään rähähtää, koska olen lauman johtaja"  sanoisin, turhaa enegian hukaa, vähemmällä pääsee, kun ei puutu. Kuitenkin voi leikkiä lauman johtajaa sitten jossain muussa tilanteessa.

Ei kommentteja: