torstai 23. lokakuuta 2008

Dongess,in hallivuorot

Taitavat jäädä tältä talvelta Hummerin kanssa väliin.
Syynä hyötynäkökohtien vähyys.
Pientä perustelua: Koko tunnin ohjattu koulutus jo hieman edistyneille koirakoille ei mielestäni palvele tarkoitusta. Jälleen perustelu: Olen antanut itselleni ymmärtää, että ohjatun koulutuksen suola on siinä, kun voimme tarkkailla par aikaa kentällä ohjauksessa olevaa koirakkoa, analysoida sitä mielessä, tai jopa kavereiden kanssa.
Näen mahdottoman tilanteen, että ohjaisin jotain koirakkoa, vaikkapa poistaisimme pientä koulutusvirhettä, niin vieressä muutamat harjoittelisivat vietin nostoa?
Samoin voin kysyä, onko tehokasta, ja järkevää, kun me humun kanssa panemme ranttaliksi toisella puolen hallia (erittäin tarpeelista ja tehokasta aina joskus) samaan aikaan otetaan ohjatussa vaikka paikalla oloa?
Vielä kysyn, riittääkö kouluttajien motivaatio ränkkyyttää koko talven täyttä tuntia, joskun harvenevaa, joskus jopa kaikki paikalla olevaa porukkaa?
Nämä mietteet eivät tulleet lennosta päähän, mietein "parannusta" tuohon systeemiin jo viime talvena, silloinhan juttu hajosi myös käsiin. Tovottavasti nyt ei hajoa.
Näillä mietteillä perustelen tuota ensimmäistä lausetta.

Niin se "parannusehdotushan oli: Ohjattua koulutusta sitä haluaville ensimmäinen n. puolituntia, ja sen jälkeen vapaata vietin nostoa, laskua, noutoja, luoksetuloja ryhmien läpi ym.....

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo tuossahan se hankaluus onkin.. Ite käsitin sen vetovuoro-systeemin lähinnä ohjaajien motivoimiseksi. Mutta niinhän se oli tarkoituskin, että noin puoli tuntia ohjattua ja puolet vapaata. Jos porukkaa on paljon, niin ei siinä paljon muuta ehdi, kuin paikkamakuun vetää yhteisesti tai jonkun muun ryhmäharjoitteen.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoita ihmeessä tämä tuonne foorumille,(vaikka copy/paste) kun kaikki eivät välttämättä seuraa blogeja. Tämähän koskee kuitenkin jokaista meidän ryhmän hallivuorolla treenaavaa. Ikävää jos hallivuoro ei nyt palvelu sua ollenkaan..varsinkin jos jo maksoit koko vuodesta!

Käytännössä on kuitenkin osoittautunut ihan mahdottomaksi ehtiä puolessa tunnissa vetää joka koirakolle harjoite..varsinkin jos ohjattavan kanssa on tarkoitus miettiä esim. jotain korjaavaa toimepidettä pikku virheeseen tms. Jos ottaa vain ryhmäjuttuja kaikille yhtä aikaa ei lopu aika kesken( se puoli tuntia) vaikka kaikki ois mukana. Se taas olisi tosiaan älytöntä, että joku riehuu koiransa kanssa sata lasissa kun muut koittavat tehdä esim. porukassa paikalla makuu harjoitusta.

Jotenkinhan on tämä kuitenkin ratkaistava niin, että KAIKKI VOIVAT HARJOITELLA. Myös sinä ja hummeri.sellainen systeemi pitää löytyä, että jokainen voi treenata mitä haluaa. PItänee ottaa porukka koolle ja tehdä selvemmät pelisäännöt.Ohjaajien motivaatio koulata muita on kyllä surkealla mallilla jos ei kerran kymmenessä viikossa viitsi muita ohjata vaikka siihen menisi koko tuntikin?! Koirakkoa kohdenhan se tekee kuitenkin oikeasti alle viis minuuttia jos kaikki ois paikalla. Viime vuonna homma harjosi käsiin, mutta silloin ei näistä vetovuoroista pidetty yhtään mitenkään kiinni jos niitä nyt ikään kunnolla sovittiinkaan. Nyt vetovastuussa oleva on hommansa tehnyt joka kerta. Minä en vastusta tuota puoli tuntia alussa yhteistä hommaa, loput omia touhuja jos vain semmosia harjotuksia onnistutaan vetämään jotka saa meneen läpi puolessa tunnissa kaikille koirakoille? Alkuperäinen ideahan oli juurikin tuo.Täytynee kai sopia, että jos on paljon porukkaa, otetaan vain jotain ryhmäjuttua, ei yksittäisten koirakoiden kanssa mitään ettei aika lopu?Tämä keskustelu pitää kuitenkin käydä koko ryhmän kanssa, joko luvenä tai foorumilla jota suunnilleen kaikki tuntuu lukevan.

Gretsch kirjoitti...

Pahojen foorumilla tuntuu porukka olevan tyytyväisiä nyt menevään systeemiin.

Uskon, ettemme kärsi suurtakaan vahinkoa kesää ajatellen vaikka pysyttelemme omissa ympyröissä hummerin kanssa. Siksi en halua enempää soppaa hämmentää.