torstai 3. maaliskuuta 2016

"Äärimmäinen" testi. 3.3.2016

Tummun nouto on koekenttä liikkeen opettamiselle "hieman" tavallisuudesta poikkeavalla, ei ainutlaatuisella tavalla. Kuitenki siinä on uutta verrattuna edellisiin menetelmiin.
Vähäisistä toistoista huolimatta on pelittänyt aivan tyydyttävästi jopa vaihtelevissa oloissa. Mutta, koiran pitäisi toimia myös korkeassa vietissä hallitusti.  Miten tuo on unohtunut? Harkat olleet lähinnä pyrkimystä steriiliin liikkeeseen. Helppo nakki!
Tummu on raju pakkaus, kun sen saalista kohottaa, merkillisen nopeasti muuttaa ag painotteiseksi. Toteamus, "älä kokeile tätä kotona" on enemmän kuin paikallaan.
Päätin kuitenkin rikkoa tätä sääntöä ajatuksella, jos en Tummua hallitse, turha pahemmin koirien kanssa enää pelleillä. 
Ajassa mitattuna viisi sekuntia riitti saamaan Tummu todelliseen raivon extaasiin. Kerran se jo ajatteli mennä minun läpi tavoittelemaan selän takana ollutta kapulaa. 
Mutta tuhannen pistettä Tummulle, siis Tummulle! Kuinka nopeasti vietinvaihto tapahtui, kun käskin sen  istua eteen!  En taaskaan nähnyt koiraa,  kun käskin sen ottaa kapulan, (alo toko) ja pitää sitä vähintään kymmenen sekuntia, ei korjannut kertaakaan, otin kapulaan kiinni, viisi sekuntia, irti. -
Tumulla on tyyli vetää päänsä pois kapulasta irti käskyllä, sitten kyllä palkitsin ja kehuin sen maasta taivaaseen! En uskonut yhteen kertaan, vaan toistin edellä kerrotun vielä kaksi kertaa, ei mitään eroa!
Tässä nyt on sormi suussa, mitä ajatella?  Ainakin sen, että Tummun vietinvaihdot ovat alle sekunnin, ne vaihdot pitävät kunnes tulee uutta toimintaa, tuo uudenmallinen noutokoulutus taitaa olla aika hyvä? 
Harmin aihe: Mikä kultakimpale,  ehkä? Tummu olisi ollut, jos tullut jo pentuna tänne. 
Olen toki huomannut tuon vietinvaihto ominaisuuden Tummussa monessa muussakin asiassa. tämä oli kuitenkin huippu!

Ei kommentteja: