keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Hurjan Humun tuumailut. 17.2.2016

Laitetaan Humu suurennuslasin alle. Ehkä hieman helpompi tulkita kuin Tummu.
Ihmisdiagnoosissa Humun voisi luokitella adhd neurootikko.
Humun elämä on koko ajan suorittamista, liikkeellä oloa, valmius asemassa oloa. Huom, koko elämä. Sanotaan, että kyllä se rauhoittuu kun vanhenee, höpö höpö.
Sitten samaa testiä kuin Tummulla.

Toimntakyky:
 Menisi noin plus ykköseen. Toimntakyvyn vie Humusta se, ettei koira kykene erottamaan toimintaa toimintaan valmistautumisesta, lataaminen vie enemmän voimaa kuin itse tehtävä.
Taistelutahto:
Humulla on lähes ihanteellinen taistelutahto, jaksaa, mutta ei lukitse.
Puolustushalu:
Tämä alue myös yllättävän hyvin hallinnassa.
Hermorakenne:
Nippa nappa plus ykkönen.
Tempperamentti:
Käyttökoiraksi lähes ihanteellinen, mutta, mutta, pannun kiehuminen yli alentaa arvosanaa.
Kovuus:
Humu on kohtuullisen kova. Ei jätä jälkikäyntiä itseensä.
Luoksepäästävyys:
Tässä ei ole ongelmia, ystävällinen koira.
Laukauspelottomuus:
Käytännössä peloton, mutta ei verrattavissa esim. Kokojoen vahvuuteen.

Pennusta asti Humu on ollut jatkuvassa menossa, jos ei saanut tarpeeksi äkösniä, juoksi pallon kanssa suoraa seinään! Takaisin toiseen seinään!
Helppo koulutettava, täysin yhden ihmisen koira. Jos Humun koulutus olisi ollut vielä tarkempaa ja järjestelmällisempää, se olisi ollut kova sana tottiksessa. Miinusta pannun kiehumisesta, ja tuo toimintakyvyn ykkönen pienenä rasitteena.
Maastossa toimintakyvyn hienoinen puute esti aivan täydellisiä suorituksia. Varmaan tässäkin tarkempi koulutus olisi auttanut.
Pellolla Humun hermorakenne  ja virheitten pelko tuli hyvin esille. Ohjaajasta tuleva paine pani Humun työskentelemään ylikierroksilla, ja pakka hajosi. En tiedä, olisiko jotain tapahtunut jossakin. Itse en tietoisesti tiedä tehneeni tällaista. Mutta Humun luonteen tuntien ei siinä herkässä hetkessä paljoa saa töpätä, kun koiran nenä menee täysin tukkoon.
Kuitenkin Humulla joissakin tapauksissa nenä pysyi auki, se teki muutaman ihmelöydön,  johon en olisi koiran koskaan uskonut pystyvän. Humulla myös sellainen ominaisuus, se tiesi mitä piti etsiä, tähän eivät kaikki koirat kykene.
Nyt en enää Humua tällaisilla kuormita, mutta jos vantu "vahingossa tipahtaa vaikkapa elosuojaan, on Humulle suuri asia löytää ja hakea se, ei taidot ole mihinkään kadonneet.

Ei kommentteja: