perjantai 23. lokakuuta 2015

Hyvä tyttö! 23.10.2015

Tänään otin treeenit "hallissa". Sinne siirryimme remmivapaassa. Aloitin tiiviillä eteentulolla, eilisen kaltainen treeni. Vähitellen alan häivyttää käsien tasapainottavaa vaikutusta, uskon, että helppo tehtävä. Seuraavaksi perusasentojen kertausta, oikealle kiertäen. Käytin aluksi hallin seinäesteitä hyväksi, josta siirryin vapaaseen tilaan. Pieni hätäily vielä katsekontaktiin, mutta kun korjasin omaa katsettani, koira rauhoittui nopeasti suoraan perusasentoon. Seuraamisessa tein muutaman kontakti kokeilut, parempi pysyä matalalla profiililla, alkaa muuten nauraa ääneen.
Sitten juolahti mieleen, kun ehkä alo tokon liikkeet ovat mittarina, otetaan kapulan pito! Jätin koiran istumaan keskelle hallia, siirryin toisesta huoneesta etsimään jotain suuhun pantavaa, löytyi käyttämätön tunnistusnouto kapula. Käytännöllistä, jos kisaa, niitä löytyy aina järjestäjien pöydältä, ei tarvitse raahata mukana omaa. Menin koiran eteen kuten koe-ohje käskee, annoin käskystä kapulan koiralle, viisi sekuntia - irti. Siinä yksi valmis liike.
Vielä parit kunniakierrokset pysähtymisineen, sitten pieni tauko, narupalloa vähän aikaa, annoin koiralle jo mahdollisuuden taisteluun ennen pallon saantia, kaksi sekuntia ja irti. Lopetin ajoissa!
Otsikko Hyvä tyttö! Niin, pienenä välitilin päätöksenä tähän tulokseen tulin.
Hyvä tyttö siksi, että sen vietin nousun lukeminen on helppoa, sen sytyttäminen on helppoa, sen palkitseminen hyväksynnällä on helppoa, loppu leikki on helppoa!
Vielä, koira ei saa mitään ulkopuolista palkkiota harjoituksen aikana, ainut palkkio on minun hyväksyntä. Eikä sitä tarvinnut opetella, se tuli kuin tarjottimelta Hallin , Kokon Numan koulutus sessioista. Nyt kysyn itseltäni, makupalat..... mitä ne ovat?

Ei kommentteja: