sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Korkattu on. 17.10.2015

Kun nuin hyvin leikattu areena odottaa, turhaa sitä on lumen alle jättää. Tällaisessa tilassa täytyy ennakkovalmistelujen olla tarkkoja. Toista se, kun esim. Kokon kanssa reenattiin, rakennukselta kahvitauolle, siinä rakennusmiesten seassa muutamat liikkeet, koira häkkiin tai jäi pihalle.
Eiköhän se Tummunkin kanssa tasaannu. Ilman mitään houkuttimia tapahtui tämä ensikosketus tottismaailmaan. Parinvuoden tauko ei ole  ainakaan Tummulle tehnyt hyvää. Muisti juuri ne puutteet, jotka havaitsin jo bh-seen valmistautuessa. Tummu on käynyt, valitettavasti, Jyväskylässä koirakoulussa pahimmoitten, tarkoituskin vain saada siviilitottista, istumisineen ja maahanmenoineen. Vähän seuraamista myöskin. Tämä tuli selville bh harjoituksissa, vinot kaukana tapahtuvat istumiset, hakee sieltä jonkinlaista katsekontaktia, kun korjausliike tapahtuu, pyrkiin takaisin, on kai saanut palkkiot vähän huolimattomasti. Vieläkin muistutan, ettei koiralle ole aiottukaan kisatottista, niin paljon vain, että pelaa kotona. Tämähän se pahin vaihtoehto on kun alkaa koiraa kisakuntoon laittaa. Nyt on niitä hammastahnatuubeja monta laatikollista täytettävänä.
Mutta tämä onkin juuri tarkoitus, tutkia, saako tällaisista pohjista enää minkanlaista tulosta.
Tummu täyttää helmikuussa kahdeksan, joten on siinä urakkaa, tai olisi jos pakonomainen tarve tuloksiin.
Yhden testin tein, kun Tumulla on nyt hallintakausi päällä, onko siitä tullut pelkkä matkalaukku.
Joopa joo. Vaikka patoamista en harrastanut, syttyi koira kuin salama, kun vähän tuluksia näytin.
Jatkossa ensimmäisenä perusasennon korjaus kello puoli yhdeksästä kello kuuteen. Nyt on otettava seinänvierustat käyttöön, Tummu on vähän tarkka tyttö, mekaanista korjaamista ei sille kannata tehdä.

Ei kommentteja: