tiistai 27. lokakuuta 2015

Kohta kokoamisen aika. 27.10.2015.

Tummulle on yksi liike opetettu kerralla oikein, paikalla olo.  Se on juuri sellainen kuin olla pitää. Koira on rauhallinen, tarkkailee ympäristöä jopa uneliaan oloisesti, ei odota, että tultaisi vapauttamaan. Kokeilin nyt navetan siivouksen yhteydessä miten on oppi pysynyt päässä. Ei mitään muutosta vuosien aikana. Joten paikallaolo testaukset päättyivät heti alkuunsa.
Olihan meillä aivan pystymetsästäkin opeteltava liike! Liikkeestä istuminen ja maahan meno. Näitähän ei nyky bh-ssa tarvinnut. Tummu on kuunteleva koira, joten sille ei kannata pahemmin vartaloliikkeillä liikkeitä opettaa, se on myös tarkka koira, ja lukee vartaloa kuin p-- raamattua. Joten käskystä istumaan, käskystä maahan tällä taktiikalla! Tietenkään en aloittanut sitä seuraamisen yhteydessä koska siinä on vaikea jättää apuja pois. Laitetaan käskyt niin Tummun päähän, että istuu vaikka lipputangon nokkaan kun käsketään. Nyt tarvitaan sitten niitä toistoja.  Sekä "harjoituksen" paloittelua kymmeniin kertoihin päivässä. Näiden esivalmistelu kuului tämän päivän ohjelmaan.
- "kymmeniä kertoja - ? Juuri tämä kuvastaa vanhan koiran koulutusta,  vaikka Tummu on todella oppivainen, siltä puuttuu pentuaikana ja siitä vähän vanhempana tapahtunut "lukemisen" oppiminen. En tarkoita ohjaajan lukemista, vaan oppimista opiskelemaan uusia asioita.
Tämähän on pentukauden tärkein anti koiralle, kun siitä kisakoiraa tehdään.

Ei kommentteja: