lauantai 26. joulukuuta 2015

Tummu on niitä koiria...26.12.2015

Jossakin vaiheessa jokin koulutus kääntyy "itseään" vastaan.  Tämä, jos joku on koirakohtaista. Kovin viriili ja villi uros, tai narttukin voi olla asiasta toista mieltä.
Mutta harkitseva, jo kypsään ikään ehtinyt vanhapiika on ensimmäisen lauseen koiria.
Miksi tällaista yksinkertaista totuutta pitää blogiin kirjoittaa? Siksi, että se pitää huomioida kun kisakoiraa ruuvataan kuntoon.
Seuraavassa lyhyt esimerkki, asian voisi ajatella positiivisella mielellä, jota se ei ole.
Ovesta ulos: Tummu on nyt joka kerta pysäytetty istumaan ennen ulos menoa, pari kertaa piti korjata ja palauttaa kun meinasi mennä omin takein portaille.
Ja sitten se asia: Tummu huomasi, että vähimmällä pääsee, kun ei mene ulos lainkaan.
Siirretään kilpakentille tämä: Esim. Z ta liikkeen liikkeestä istumisen toisessa osiossa, kun ohjaaja tulee koiran takaa, ottaa sen vauhtiin mukaan, voisi Tummu jäsähtää paikalle, jos ei koko ajan varo koulutuksessa tämän ominaisuuden esille tuloa. Toinen varottava seikka Tummun luontosella jätöt, ja niiden harjoittelu. Huolimattomasti harjoiteltuna Tummu alkaisi tarjota niitä esim. seuraamisen yhteydessä. Tällaisia koirakohtaisia "ongelmia" löytyy. Jotku koirat saattavat kestää yllämainttujen  aisioiden huolimattomankin koulutuksen läpi elämänsä ilman ongelmia.

Ei kommentteja: